Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Duvara monte yahut bağımsız olarak kurulabilirler. Duvara monte Z tipi merdivenler, binanın duvarına sabitlenirken, mutlak merdivenler rastgele bir ek desteğe ihtiyaç duymadan zemine yerleştirilir.

Husus 10- Ayrıca Yangın merdiveninin her iki yerında da engel, seki yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet genişliği 80 cm evet da elan azca ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni başladığı kattan bitiş pekna kadar fasılasız halde olmalıdır.

Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında tabaka merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Binaların bünyesına orantılı kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin sıcaklık ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Bünyeda kâin insanların güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol altına düzenınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama şeşna kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en gerçek kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Topluluk arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i üfürükçülük etmek muhtevain tıklayın.

Bu sebeple bina zarfında rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup yangın kapısı aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Daha detaylı ele tuzakındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Dokumada yangın çıkması halinde kıvılcım ve esrar yangın kapısı yardımıyla özelliklerine sargılı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve öteki alanlara yayılması engellenir.

Kazalı sınıftaki işlemyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakadar kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel aldatmaınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini fail tasarımcıdan çallıkışan her bir personele kadar tüm her insanın yangın merdiveni standartları mucibince devinme etmesi ve muktezi çhileışmaların da buna bakılırsa gestaltlması gerekmektedir.

Yangın Bapsı, evgin durumlarda binadan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve insanoğlu hayatını hakikat saha, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *